10 keer Bram Hanse!

Bramvrijdag 09 maart 2018 22:35

Nr. 7 kieslijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

1 - Hoe heet je?

Bram (Abraham Cornelis) Hanse, 35 jaar oud, geboren en getogen in de Noordoostpolder.

2 - Wat is je gezinssituatie?

Sinds 5 jaar ben ik getrouwd met Karina, mijn allerliefste schat en samen hebben we 3 kinderen (3, 2 en 1 jaar) mogen krijgen. Eind mei hopen we onze vierde spruit te mogen krijgen.

3 - Hoe laat sta je op?

Meestal om 6 uur, als het werk erom vraagt ietsje vroeger, om 4 uur. Op zondag mogen we rusten en dan is het half 8.

4 - Wat wilde je als kind graag worden?

Boer, dat wil ik eigenlijk nog steeds heel graag en ik hoop tezijnertijd mijn vader op te volgen als (deeltijd)akkerbouwer. In de tussentijd ben ik plantenziektenkunde gaan studeren in Wageningen. De plantenziekten waren altijd de bepalende factor voor een goed of een slecht jaar (naast de prijsvorming) en intrigeerden mij daarom buitengewoon. Na mijn studie heb ik eerst gewerkt aan het thema rendementsverbetering suikerbietenteelt. Door een samenloop van omstandigheden ben ik daar later ook op gepromoveerd. Uit die studie bleek dat ziekten en plagen een groot effect op het rendement van de teelt had en toen mocht ik blijven als onderzoeker plantenziektenkunde.

5 - Wat ligt er op je nachtkastje?

In verband met onze 3 kleine kindjes ligt er niets op het nachtkastje. In mijn nachtkastje ligt een Bijbel, wij zijn gewoon om de dag af te sluiten met een stukje lezen en bidden.

6 - Waarom ben je de politiek in gegaan?

Eigenlijk een beetje een samenloop van omstandigheden. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd ik gevraagd om als lid van de steunfractie van de provinciale SGP-fractie mee te lezen op met name de landbouw onderwerpen.

7 - Waar word je blij van?

Als het goed met mensen gaat en wanneer inspanningen resultaat hebben.

8 - Wat hoop je de komende vier jaar voor elkaar te krijgen?

Dat de Noordoostpolder steeds een stapje duurzamer wordt, terwijl het unieke landbouwkundige karakter behouden blijft.

9 - Hoe ziet een ideale vrije dag eruit?

Als een dag zonder wekker, waarop we als gezin rustig aan wakker worden en in de loop van de dag een leuk uitje hebben. Soms is dat naar de opa’s en oma’s en als het maar even lekker weer is gaan we even spitten en pootje baden op het strand.

10 - Hoe drink je je koffie?

Zwart, zoals koffie bedoeld is.

« Terug