10 keer Rineke Duijster-van Wijk!

Rineke_breeddonderdag 15 maart 2018 10:34

Nr. 8 kieslijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

1 - Hoe heet je?

Voluit Trijntje Gezina Duijster- van Wijk (29). Roepnaam Rineke, en dat wordt vaak afgekort tot Rien of Rinus.

2 - Wat is je gezinssituatie?

Met mijn man Daniël (33) en onze drie dochters Naemi (7), Esmee (5) en Marijn (3) woon ik in een leuk huisje in Ens. Zonder huisdieren (knuffeldieren worden gedoogd) en mét heel veel aanloop van vrienden en familie. Gezellig!

3 - Hoe laat sta je op?

Ik probeer om 6.30 op te staan, het duurt ongeveer een uur voor ik goed wakker ben. In ben een avondmens en lig eigenlijk nooit voor twaalven in bed. Gelukkig slapen onze kinderen als marmotjes…

4 - Wat wilde je als kind graag worden?

Iedere week iets anders! Ik word er nog regelmatig mee geplaagd. Beroepen die hoog op mijn lijstje stonden waren rechercheur, dolfijnentrainer en piloot. Het moest in ieder geval iets avontuurlijks zijn. Uiteindelijk heb ik serieus werk gemaakt van mijn droom gevechtsvlieger te worden, maar dat is niet gelukt. Mijn opleiding voor Luchtverkeersleider bij Defensie heb ik opgegeven voor mijn wens een gezin te stichten. Mijn man is (ook) militair en ik vond dat één van ons iets anders moest doen. Op de momenten dat ik dat wereldje mis, geniet ik extra van wat ik thuis heb!

5 - Wat ligt er op je nachtkastje?

Daar staat een ouderwetse bellenwekker, zwaar geschut om ervoor te zorgen dat ik op tijd wakker ben. Verder een lamp, mijn telefoon en een fles water.

6 - Waarom ben je de politiek in gegaan?

Politiek heeft me altijd gefascineerd, daar worden de keuzes gemaakt die voor het dagelijks leven bepalend zijn. 

Maar dat is interesse. Mijn hart ligt bij kwetsbare mensen, mensen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Zij die niet of nauwelijks gehoord worden en daardoor minder kans hebben op een rechtvaardige behandeling. Verhalen van situaties waarin mensen onrechtvaardig worden behandeld maken me opstandig. Voor anderen opkomen is mijn drijfveer. Daarbij weet ik me totaal afhankelijk van God. Door Hem laat ik me leiden en ik weet dat ik Zijn wijsheid in alles nodig heb!

7 - Waar word je blij van?

Van de grote kleine dingen. Dat ik een man heb die onvoorwaardelijk van me houdt. De geweldige schoonheid van rijp op een tak. Van even aandacht voor mijn dochters, een grapje onder elkaar, een kopje thee terwijl ik met mijn lief op de bank zit. Van echt contact. Van kwetsbaarheid die mag bestaan en die zorg krijgt. Van het wuivende, gouden graan in de zomer, met een helderblauwe lucht erboven en de wind die door de groene rijen bomen ruist terwijl ik langs lange polderwegen fiets. Van onze warme kring van familie en vrienden. Dat we te eten hebben en een dak boven ons hoofd. Dat we in vrijheid christen mogen zijn. 

En ook van presteren op de toppen van mijn kunnen. Van het gevoel dat ik helemaal tot mijn recht kom!

8 - Wat hoop je de komende vier jaar voor elkaar te krijgen?

Ik kan vanalles hopen, maar ik weet nog niet waar ik nodig ben. Ik wil niet teveel vanuit mijn eigen perspectief invullen, maar me laten leiden waar de Heere me heenstuurt. Zijn plannen zijn altijd de beste! Ik wil volledig tot Zijn beschikking staan. Eigen dromen kunnen hierbij in de weg staan heb ik gemerkt.

9 - Hoe ziet een ideale vrije dag eruit?

Er zijn veel leuke mogelijkheden, maar een dag ongedwongen tijd met elkaar doorbrengen is het fijnst. Samen uitgebreid ontbijten en daarna op stap! We houden van bezoek aan vrienden of familie, oude gebouwen bekijken, de natuur in met een picknick of juist heel actief bezig zijn.

10 - Hoe drink je je koffie?

Zwart, veel en het liefst in het gezelschap van vrienden.

« Terug