Verkiezingsavond: Verbinding ervaren, verbinding maken!

Bannerzaterdag 17 maart 2018 22:21

De verkiezingsbijeenkomst van ChristenUnie-SGP Noordoostpolder op 15 maart jl. werd goed bezocht en had als thema “Hart voor elkaar”. De avond vond plaats in het Emelwerda College te Emmeloord. Lijsttrekker Anjo Simone opende de avond. Avondvoorzitter Sijmen Nentjes nam vervolgens het stokje over en praatte de diverse programmaonderdelen op onderhoudende wijze aan elkaar. De avond werd in stijl afgesloten door Jan Simonse, die zich al vele jaren inzet voor de lokale politiek.

Dynamisch en interactief

De avond had een dynamisch en interactief karakter. “Hart voor elkaar”: hoe geef je dit thema handen en voeten in de lokale politiek? Kenmerkend waren de goede sfeer en de onderlinge verbondenheid die werd ervaren. Als gasten waren Jan van Dijk, fractie ChristenUnie Flevoland, en Sjaak Simonse, fractievoorzitter SGP Flevoland, aanwezig. Er was veel ruimte voor gesprek, kennismaking en het uitwisselen van ideeën en standpunten.

Forumdiscussie 

Tijdens een forumdiscussie legde de avondvoorzitter Sijmen Nentjes stellingen voor aan alle aanwezigen, die hierover hun mening kenbaar konden maken. Van Lelystad Airport tot een basisinkomen voor iedereen, van het behoud van de Poldertoren tot een vuurwerkverbod voor particulieren: alle stellingen leverden geanimeerde gesprekken op tussen de aanwezigen in de zaal en de forumleden. De conclusie is dat de lokale politiek leeft voor de bezoekers van de avond en relevant voor hen is!

Videoboodschap Kees van der Staaij

“Als je hart hebt voor elkaar, dan stem je ChristenUnie-SGP in de Noordoostpolder. En ik zou tegen alle kiezers willen zeggen: stem op ChristenUnie-SGP. Als je dat doet, krijg je een koers die betrouwbaar is, die dienstbaar is, die duurzaam is”. Met deze woorden richtte voorman van de SGP, Kees van der Staaij, zich tot de bezoekers van de avond via een videoboodschap. Ook gaf hij aan dat het belangrijk is te gaan stemmen. Je kunt daarmee je keuze aangeven vóór zondagsrust, ruimte voor agrariërs en duurzame bedrijfsvoering. Ook kies je volgens hem men met een stem voor ChristenUnie-SGP vóór aandacht voor de kwetsbare burgers en de verlichting van eenzaamheid in plaats van iedereen het zelf maar uit te laten zoeken. 

Voorstellen nieuwe kandidaten

De kandidaat-raadsleden hebben zich voorgesteld en kort iets over hun motivatie verteld. Rechtvaardige en zorgzame samenleving, integer en verantwoord bestuur, van plannen naar praktijk, geïnspireerd door het geloof: de enthousiaste kandidaat-raadsleden kijken ernaar uit om de komende jaren christelijke politiek te bedrijven in de Noordoostpolder.

Na de pauze vond een quiz “Test je kennis van de polder” plaats, waarin allerlei weetjes over de Noordoostpolder aan bod kwamen. Gerdien Lambregtse kwam als winnaar uit de bus.

Al met al kijkt de partij terug op een geslaagde verkiezingsbijeenkomst.

« Terug