BLOG: Gerda Knijnenberg - Ervaringen van een vers raadslid

Vakantie grootwoensdag 08 augustus 2018 15:49

De komende periode geven we een kijkje achter de schermen door middel van een serie blogs. Zijn er onderwerpen waar je meer over wilt weten? Laat een berichtje achter, we zijn altijd op zoek naar inspiratie! Vandaag: Gerda Knijnenberg over haar eerste maanden als raadslid.

Op 28 maart 2018 is het dan zover: beëdiging als raadslid van de gemeente Noordoostpolder. En daarmee de eerste stapjes in een voor mij nieuwe wereld. Een supervolle agenda. Zoeken van balans gezin-werk-politiek. Hoe werkt het in de raad? Wanneer samenwerken en wanneer profileren? Wanneer zeg je wat en wat is not-done? “Blijf dichtbij jezelf” is een vaak gegeven en wijs advies, dat ik graag opvolg.

Moties, amendementen, voorjaarsnota, gemeenschappelijke regelingen, perspectiefnota, presidium, … HELLUP! Gelukkig hebben we een goed verzorgde introductie gekregen, georganiseerd door, jawel, de griffie. De griffie is een afdeling binnen de gemeente die de gemeenteraad ondersteunt, fantastische uitvinding!

Ik kijk terug op de achterliggende maanden met verbazing, dankbaarheid en enthousiasme. Verbazing: Wat komt er veel op je af. Wat wordt er een werk verzet. Wat gaat er allemaal schuil achter voor mij logische zaken als groenonderhoud, bereikbaarheid, veilig fietsen door Emmeloord, zorg voor mensen die dat nodig hebben…

Dankbaarheid: ik ben dankbaar voor de mooie verkiezingsuitslag, voor mijn collega’s in onze fractie (echt helden!), voor de coalitie waar we deel vanuit maken, voor de samenwerking met andere partijen, voor de democratie, voor de mogelijkheid om mijn geloof en politiek te verbinden, voor mijn gezin dat mij steunt, voor voldoende energie om een flink aantal ballen in de lucht te houden.

Enthousiasme: Wat heb ik weer veel geleerd! (vraag het mijn man: ik hou van leren, leren, leren. Om dol van te worden. Hij vindt dat ik het motto “Een leven lang leren” te letterlijk neem J). Wat is het leuk! Wat gebeuren er mooie dingen in onze gemeente! Wat kan je samen veel bereiken! Wat kom ik op veel nieuwe plekken! Nooit geweten dat er zoveel interessants te beleven is in de polder. De Noordoostpolder heeft er een nieuwe ambassadeur bij: ikke!

Natuurlijk zijn er genoeg interessante onderwerpen om op te pakken, genoeg zorgen en problemen om aandacht voor te vragen, genoeg complexe vraagstukken die op antwoord wachten. Het leven is niet volmaakt, ook hier niet. Daarom wil ik mij inzetten voor gerechtigheid en omzien naar elkaar. Vanuit mijn geloof in een genadige God Die Zijn hand naar ons uitsteekt, iedere dag opnieuw. Juist de inwoners in een kwetsbare positie verdienen onze aandacht. Ik vind het belangrijk dat er goede en heldere regelgeving is wat betreft zorg en welzijn, toegankelijke voorzieningen, korte lijntjes naar overheid en instanties en oog voor de persoon áchter het dossier.

Gelukkig, ik heb nog even. Ik ben net begonnen, mag nog veel leren en zie uit naar de komende jaren om met inzet en passie mijn werk als gemeenteraadslid van onze mooie polder voort te zetten.

Maar nu mag ik voor het eerst met reces. Jaja mensen, dat noem je geen vakantie (heb ik ook nog niet, mijn werk als sociaal raadsvrouw gaat nog even door), maar een heus reces. Net als Gert Jan Segers, Khadija Arib, Kees van der Staaij en Ankie Broekers-Knol, om maar eens wat namen te noemen. Tijd voor rust. Gezin. Familie. Vrienden. Tuinieren. Een boek. Bezinning.

Ik houd jullie op de hoogte. En wil je meer weten? Neus eens rond op de website of neem contact op met onze fractie.

« Terug