CU-SGP: “Ondersteun onze mantelzorgers”

Lopen met oude vrouw en verzorgsterdonderdag 27 juni 2019 16:37

Veel inwoners van Noordoostpolder zorgen voor een partner, familielid of bekende. Deze vorm van zorg is heel belangrijk voor iemand met een langdurige ziekte, beperking of hoge ouderdom. “Mantelzorgers moeten we ondersteunen en niet op bezuinigen”, zegt CU-SGP-raadslid Yosef Mahmoud.

Persoonlijk advies en cursussen

“Mantelzorgers kunnen overbelast raken. Het is goed dat we informatie geven, persoonlijk adviseren, respijtzorg organiseren en bijeenkomsten organiseren om mantelzorgers te ondersteunen. Die mantelzorgondersteuning willen we voortzetten. Mantelzorgers zijn van grote waarde voor onze samenleving”, aldus Mahmoud (CU-SGP).

Bezuiniging

Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om het mantelzorgcompliment te verhogen. “Nu blijkt dat dit besluit ten koste gaat van de mantelzorgondersteuning. Het is een sigaar uit eigen doos. Laat ik duidelijk zijn: we willen geen financieel geknibbel op dit belangrijke onderwerp, maar de mantelzorger verdient blijvende aandacht en ondersteuning”, zegt Mahmoud.

Motie fractie

De fractie van ChristenUnie-SGP dient op 8 juli een motie in om het budget voor mantelzorg te wijzigen. Het doel van de fractie is de mantelzorgondersteuning op hetzelfde niveau te houden als dat het nu is.

« Terug

Reacties op 'CU-SGP: “Ondersteun onze mantelzorgers”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.