Behandeling voorstel locale munteenheid in raadsvergadering d.d. 10 november 2011.

vrijdag 11 november 2011 18:49

DE Christenunie-SGP heeft aan de gemeenteraad voorgesteld het college te verzoeken om de eerste stappen te zetten in een onderzoek naar de mogelijkheid van een locale munt: de schokker.

Het college heeft bij monde van de burgemeester geantwoord: sympathiek voorstel maar zoek eerst uit of hiervoor draagvlak bestaat in de samenleving en met name bij het bedrijfsleven. Het college legt hiermee de bal weer neer bij de fractie van ChristenUnie-SGP. Als er draagvlak blijkt te bestaan wil het college medewerking verlenen aan het tot stand komen van de schokker.

Wij hebben toen besloten onze motie aan te houden en eerst nader onderzoek in te stellen. Onze fractie gaat hier nu mee verder. Wij gaan eerst  duidelijker onderbouwen hoe een locale munt kan functioneren en welke voordelen er zijn voor de locale economie.

Ook willen wij in gesprek gaan met de locale ondernemers en samen met hen onderzoeken hoe de schokker ontwikkeld kan worden.

Als er meer duidelijkheid is over de mogelijkheden en voordelen van en locale munt zullen wij verder naar buiten treden met voorstellen.

« Terug

Reacties op 'Behandeling voorstel locale munteenheid in raadsvergadering d.d. 10 november 2011.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.