Rookvrije entree van het gemeentehuis

Sigaretmaandag 27 november 2017 17:00

De ingang van het gemeentehuis in Emmeloord is nog niet rookvrij. De fractie van de ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder wil dit veranderen in een gastvrije entree, zonder overlast van rook en sigarettenpeuken.

Schone leefomgeving

De gemeente Noordoostpolder heeft onlangs een belangrijke stap gezet voor de gezondheid van haar jongste inwoners. De gemeente heeft een convenant gesloten voor rookvrije schoolpleinen. Raadslid Anjo Simonse (CU-SGP): " Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie. We moeten ook naar onszelf kijken. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Een rookvrije zone bij onze ingang is een gezond welkom voor bezoekers en het draagt bij aan een gezonde en schone leefomgeving."

Raadsvragen

Steden als Utrecht en Lelystad gingen Noordoostpolder al voor. Simonse (CU-SGP) heeft raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders om ook in Emmeloord een rookvrije zone in te voeren.

 

Vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem contact op met raadslid Anjo Simonse, a.simonse@noordoostpolder.nl / 06 52050082

« Terug

Reacties op 'Rookvrije entree van het gemeentehuis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.