CU-SGP Noordoostpolder stuurt bedankbrief naar Canadese ambassadeur

Nederlandse vlagdinsdag 05 mei 2020 12:36

Vandaag, op 5 mei, herdenken we in Nederland dat we 75 jaar zijn bevrijd. Noordoostpolder werd 75 jaar geleden bevrijd door de Canadezen. ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder heeft de Canadese ambassadeur daarom een bedankbrief gestuurd.

Bevrijding door de Canadezen

“Noordoostpolder was in 1945 nieuw land, overwonnen op de Zuiderzee. De nieuwe vruchtbare bodem gaf toekomst aan veel mensen. Levens zijn opgebouwd. Ook met dank aan de Canadese regimenten die ons in 1945 hebben bevrijd”, zo schrijft de CU-SGP in hun brief aan de Canadese ambassadeur. De fractie stuurde de brief om hun respect en dankbaarheid te tonen.

Nooit vergeten

“Op 4 mei stonden we stil bij hen die ons ontvallen zijn. Bij de bevrijding van Nederland hebben 7.500 Canadezen hun leven gegeven voor onze vrijheid. Dat moeten we nooit vergeten”, aldus Sjoerd de Boer (CU-SGP).

Bidden voor vrijheid

“Vrijheid en gerechtigheid zijn niet vanzelfsprekend. Het geeft ons een verantwoordelijkheid om er voorzichtig mee om te gaan. We danken God voor de vrijheid die wij mogen hebben en bidden voor hen die lijden onder geweld en onderdrukking.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Letter Canadian Embassy.pdf149,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug