ChristenUnie en SGP in de Noordoostpolder slaan handen opnieuw ineen

Raadszaal.jpgdinsdag 07 september 2021 20:04

De ChristenUnie en de SGP komen de komende gemeenteraadsverkiezingen in Noordoostpolder weer met een gezamenlijke lijst uit. De besturen van beide politieke partijen hebben dit deze week besloten. Reeds uit 2002 stamt deze innige samenwerking tussen beide partijen. De beide besturen ervaren deze samenwerking als “waardevol en zeer prettig.”

De achterliggende week zijn de besturen van ChristenUnie en SGP met elkaar in gesprek geweest over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Al snel waren beide besturen het eens. Voorzitter Henriëtte van Keulen-Nentjes van de ChristenUnie: “Er is bijna 20 jaar een fijne samenwerking tussen beide partijen. Vandaar dat we ook de komende raadsverkiezingen met één lijst deelnemen.”

Kees Versprille (voorzitter SGP) benadrukt dat ook de positieve inzet van de raadsfractie van ChristenUnie-SGP mede aan dit besluit heeft bijgedragen; “De ChristenUnie-SGP-fractie is een begrip geworden in de polder. Als ik zie op het stijgend aantal stemmen, waardeert de kiezer dit ook.”

Voor beide christelijke partijen, die elk een eigen achtergrond hebben, is de Bijbel de bron en norm voor het politieke handelen. Van Keulen: “Daarin vinden we elkaar. Dit biedt ook perspectief voor de toekomst.”

De publicatie van de kandidatenlijst en de bekendmaking van de nieuwe lijsttrekker zal dit najaar plaatsvinden.

« Terug