“Zondag is de diamant in de week”

diamond 2donderdag 17 november 2022 20:23

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder ingestemd om alle zondagen vrij te geven als koopzondag. “Onvoorstelbaar dat dit besluit is genomen, dit komt hard aan”, aldus fractievoorzitter Sjoerd de Boer. (ChristenUnie-SGP Noordoostpolder).

Kleine ondernemers en dorpssupermarkten zijn tegen

De Boer: “We hebben als gemeenteraad afgesproken dat we eerst naar onze inwoners luisteren. Dat is hier niet gebeurd, onze inwoners zijn niet gehoord. Er zijn veel tegenstanders. Kleine ondernemers die al 6 dagen in hun eigen zaak werken. De meeste dorpssupermarkten zijn tegen. Het college heeft helaas de oren dicht voor deze belangen.”

Gejaagdheid van het leven

De Boer wijst op de gejaagdheid van het leven. “Een collectief rustmoment als samenleving is zó waardevol, van enorme betekenis voor gezinnen. Dat moeten we niet veronachtzamen.” Volgens De Boer moeten werknemers met een laag inkomen nu aan het werk, waar de hoge inkomens wel vrij hebben. “Het vergroot de kloof in onze samenleving”.

Diamant die schittert

“Een diamant die schittert, een cadeau van God, een oase”, met die woorden roemde de fractievoorzitter de zondagsrust in de raad. Het voorstel van het college werd met 21 stemmen voor en 8 stemmen tegen aangenomen. De ChristenUnie-SGP stemde tegen het voorstel, ook één lid van het CDA en één lid van GroenLinks stemde tegen het voorstel.

« Terug