Terugblik op de raadsvergadering van 17 februari

maandag 21 februari 2011 09:00

Weinig agendapunten deze avond. Eigenlijk maar één agendapunt waarbij een bespreking nodig was. Daarnaast zijn nog twee moties behandeld.

Terugblik op de raadsvergadering van 17 februari

Weinig agendapunten deze avond. Eigenlijk maar één agendapunt waarbij een bespreking nodig was. Daarnaast zijn nog twee moties behandeld.

De avond begon indrukwekkend. Laura, een meisje van 16 jaar, kwam ons haar verhaal vertellen. In 2009 kreeg zij kanker. Tijdens de periode van behandeling heeft de stichting Doe een Wens een wens van Laura vervuld. Nu wil zij graag iets terug doen. Daarom fietst zij van Zuid Frankrijk naar Nederland. Ze zoekt hiervoor sponsors en klopte daarom ook aan bij de gemeenteraadsleden. Wij wensen Laura veel succes.

De twee moties die behandeld werden hadden als onderwerp:

  1. De verplaatsing van de windmolens
  2. De 65+ pas

ONS diende een motie in, waarin het college werd opgeroepen om samen met de gemeenten Urk, Dronten en Lelystad een brief aan de minister van Economische Zaken te sturen. In deze brief zou verplaatsing van de windmolens, die zijn gepland tussen de ketelbrug en Urk, moeten worden bepleit. Wij hebben niet ingestemd met deze motie. Ten eerste omdat de gemeenten Urk, Dronten en Lelystad onlangs al een dergelijke brief hebben gestuurd. Ten tweede past het niet bij de afspraken die gemeente met de windkoepel heeft gemaakt. Al in een eerder stadium is wel aan de minister gevraagd rekening te houden met de belangen van Urk. De minister heeft besloten 7 molens ten noorden van Urk te schrappen uit de plannen. De motie behaalde gelukkig geen meerderheid in de raad.

Mede namens onze fractie, diende de Politieke Unie een motie in om de 65+ pas voor de regiotaxi niet af te schaffen. Deze pas geeft de mogelijkheid om met korting gebruik te kunnen maken van de regiotaxi. Het college wilde deze pas afschaffen, om een bezuiniging te kunnen realiseren. Wij vonden dat niet gewenst, omdat het hier om een kwetsbare groep mensen gaat. Ongetwijfeld heeft niet iedereen in deze groep de pas hard nodig. Een deel van deze groep heeft de pas echter wel nodig om mee te kunnen doen. Ook de ouderenbond (ANBO) heeft hiervoor aan het begin van de vergadering een pleidooi gehouden. Zeker zo lang er nog geen goed alternatief is mag de pas wat ons betreft blijven. Dit vond de meerderheid van de raad ook, zodat de motie is aangenomen.

De voorzitter kon de vergadering mooi op tijd sluiten.

Jelle Visser

« Terug

Reacties op 'Terugblik op de raadsvergadering van 17 februari'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.