ChristenUnie-SGP Noordoostpolder laat alcohol staan

bier glaszaterdag 08 januari 2022 21:04

De lijsttrekker en de fractieleden van de ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder hebben besloten om een maand lang geen alcohol te drinken. Een biertje of wijntje laten de lijsttrekker en raadsleden dus staan. De partij wil op die manier alle inwoners in Noordoostpolder oproepen om aan de slag te gaan met hun gezondheid.

Meer bewegen en gezonder eten

“Het nieuwe jaar is net begonnen. We roepen iedereen op om na te denken over hun gezondheid. Meer bewegen en gezonder eten. Normaal al heel belangrijk, maar in deze coronatijd helemaal”, licht Anjo Simonse (CU-SGP) toe. “Het gaat niet om dat ene wijntje of biertje, maar het is een brede oproep voor positieve gezondheid.”

Sneeuwbaleffect voor positieve gezondheid

De partij hoopt dat er met dit statement een sneeuwbaleffect ontstaat. “Bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht. Niet iedereen kan er wat aan doen, maar een groot deel ook wel. Als we daar nu eens mee aan de slag gaan. Wat zou dat een mooi effect zijn!”, aldus Simonse.

Overigens viel het besluit in de partij niet zonder slag of stoot. “Je moet er wat voor opgeven. Zo is het ook als je meer wilt bewegen of gezonder moet eten. Dan moeten we van de bank af en in actie komen. Dat gaat ook niet altijd van een leien dakje. Gelukkig hebben we in onze partij unaniem besloten dat we een maand lang geen alcohol drinken. Ook degene die nu zijn wijntje in het weekend moet missen, is overstag gegaan.”

« Terug